Çukurova Isı, yeni Ar-Ge yatırımı ile radyant ısıtmadaki verimlilik iddiasını kanıtladı
Çukurova Isı, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda AR-GE yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak hayata geçirdiği radyometre laboratuvarıyla Türkiye’de bir ilke daha imza atan şirket, verimli ve katma değeri yüksek ürünler geliştirmeyi hedefliyor.
Radyometre laboratuvarında, GOLDSUN CC seramik plakalı radyant ısıtıcı ile GOLDSUN’dan sonra piyasada sıkça rastlanan rakip firma ürününün performansını ölçen Çukurova Isı, test sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.
Radyant ısıtma sistemlerinde yüzde 65’lik bir pazar payına sahip olan Çukurova ısı, sektördeki ‘öncü ve lider firma olma’ misyonunu pekiştirecek adımlar atmaya devam ediyor.
Radyometre laboratuvarıyla Türkiye’de bir ilke daha imza attı
İleri teknoloji radyant ısıtıcıları ile başta endüstriyel tesisler olmak üzere kafe ve restoran gibi birçok işletmenin çözüm ortağı olan Çukurova Isı, sürdürülebilirlik hedefleri doğrultusunda AR-GE yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak hayata geçirdiği radyometre laboratuvarıyla da verimli ve katma değeri yüksek ürünler geliştirmeyi hedefleyen şirket, Türkiye’de bir ilke daha imza atmanın gururunu yaşıyor.
Radyometre laboratuvarında, GOLDSUN CC seramik plakalı radyant ısıtıcı ile GOLDSUN’dan sonra piyasada sıkça rastlanan rakip firma ürününün performansını ölçen şirket, test sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Bu çalışma kapsamında, Çukurova Isı’nın 11 kW gücündeki Goldsun CC seramik plakalı radyant ısıtıcı ürünü ile rakip firmanın 12 kW gücündeki seramik plakalı radyant ısıtıcı ürününün performansı Elvhis Radyometresi ile ölçülerek, radyant verimleri ve kW başına tükettikleri enerji miktarı hesaplandı. Ayrıca yapılan çalışmada ortaya çıkan kW/m² ölçümleri, sıcaklık artış dT grafiklerine dönüştürülerek, cihazların hissedilen sıcaklık artış görseli de hazırlandı. Buna göre;
GOLDSUN CC seramik plakalı radyant ısıtıcı, 2 m mesafeden ortamda 8,24 °C sıcaklık artışı (dT) yaratırken, rakip firma ürünü, etkin ısıtma bölgesinde maksimum 5, 39 °C sıcaklık artışı (dT) sağlayabildi.
GOLDSUN CC’nin radyant verimi yüzde 60,19 iken, rakip firma ürününün yüzde 44,67 olduğu; GOLDSUN CC’nin 1 kW radyant ısı üretmek için 1,66 kW, rakip firma ürününün ise 2,23 kW enerji harcadığı görüldü.
Goldsun CC, yüzde 35 daha verimli
Elvhis Radyometresi ile yapılan ölçümler, GOLDSUN CC seramik plakalı radyant ısıtıcının, rakip firma ürününden yüzde 35 daha verimli olduğunu ve 181 Euro/yıl yani yaklaşık 6.721 TL/yıl daha fazla tasarruf sağladığını gösterdi.